20. jaanuar 2011

Linnavalitsus taastab parkimistasu minutipõhise arvestamise

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule parkimistasu kehtestamise määrust muutva eelnõu, mille eesmärgiks on ennistada m-parkimisel minuti järgi tasustamise süsteem ning panna ka parkimisautomaadid parkimistasu minuti täpsusega arvestama.

„Tahame sellega likvideerida eurole üleminekul ilmnenud ebakõla Tallinna Linnavolikogu 30. jaanuari 2003 määruse ning m-parkimise eest tasu arvestamise senise praktika vahel,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Oleme päri, et kui tehniliselt on võimalik parkimise eest tasu minuti täpsusega arvestada ja nii on seda aastaid ka tehtud, siis tuleb muuta pigem määrust, mis sätestab 15 minuti kaupa arvestamise. Tarbija jaoks on kahtlemata õiglane tasuda teenuse eest vastavalt selle tarbimise mahule. Võrdse kohtlemise printsiibist lähtuvalt tuleb minutipõhiseks muuta ka parkimisautomaadis parkimistasu maksmine.“
Tallinna Linnavolikogu 30. jaanuari 2003 määruse nr 9 „Parkimistasu kehtestamine” lisa täiendatakse punktiga, mis sätestab, et nii mobiilsideoperaatori vahendusel kui ka parkimisautomaadis parkimistasu maksmisel arvestatakse parkimisaega minutipõhiselt.

Ühtlasi otsustas linnavalitsus taastada m-parkimise puhul tasu minuti täpsusega arvestamise süsteemi juba tänasest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar