26. august 2010

Kas Reformierakond üritab valetamisega ennast pildile upitada?

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul põhineb reformierakondlasest linnavoliniku Valdo Randpere tänane kirjutis linnahalli lepingu kahjulikkusest ilmselt lihtsal inimlikul kadedusel, et ükskord ometi linnahalliga midagi edasi liigub. „Randpere väited, millega ta oma arvamust õigustab, on selgelt valed,“ sõnas Aas.

  1. Väide sellest, et linnahalli asemele võiks tulla hiigelkasiino on vale, sest Tallinna volikogu poolt 8. aprillil 2009 heaks kiidetud eelleping sätestab üheselt, et linnahall peab säilima. Samuti on selles lepingus kirjas, et linnahalli suur saal tuleb kontserttegevuse jaoks renoveerida. Veelgi enam, täna volikokku saadetud lepingu täiendused räägivad sellest, et võimaliku meelelahutuse (mis ei tähenda sugugi mitte ainult kasiinot)  pindala kogu kompleksist võib olla 10 %. Kusjuures, eelkõige näeme me meelelahutuse seostamist ehitatava hotelliga. Eellepingu punktid 3 ja 5 sisaldavad otseselt kirjeldust mida linnahalli territooriumil arendama hakatakse. Kahju, et Valdo Randpere pole lugenud lepingut, mida ta arvab heaks arvustada.
  2. Vale on see, et Tallinna linn võtab endale nende lepingu täiendustega mingeid kohustusi. Lepingus fikseeritakse alused, millelt hakatakse ühisettevõtet looma. Linn saavutab oma 50 % osaluse läbi hoonestusõiguse tasude ehk siis otseselt ettevõtte loomisel rahalist sissemakset tegemata. Selleks, et teine pool saavutaks sama suure osaluse, peab ta tegema sissemakse.
  3. Randpere väidab, et 50 % osalust on vähe. Ma ei arva, et linahalli kordategemine ja hiljem opereerivast ettevõttest 50 % omamine on vähe. Seda enam, et rahandusminister Ligi on öelnud, et linnahall ei kuulu valitsuse, sealhulgas ka Reformierakonna prioriteetide hulka.
  4. Me ei ole kunagi taotlenud linnahallile 2,8 miljardist garantiid. 2,8 miljardit oli kogu OPICu (Ameerika Ühendriikide Eravälisinvesteeringute Korporatsiooni) pakutud investeeringumaht. Seda oli aga tunduvalt enam, kui ainult linnahalli vajadus.
  5. Millel põhineb Randpere väide, et riigi garantii on endiselt lepingu aluseks? Ilmselt ei ole Randpere lepingut lugenudki, sest sellist punkti seal ei ole.
  6. Randpere räägib pooltõdedes, väites, et ettevõtte juhatuse liikmeid peab linn toetama. Miks ei räägi ta sellest, et tulevases ettevõttes peab teine pool toetama nõukogus linna kandidaati?
„Kui ärimees Randpere ei pea seda lepingut linnale kasulikuks, siis miks ei paku ta midagi paremat välja?“ küsib abilinnapea Aas.

1 kommentaar:

  1. Mina arvan, et Reformierakonna lapsiku valetamise põhjus Linnahalliga seoses peitub nende lapsikus kadeduses. Muud midagi. Reformierakonna käitumine seoses Linnhalliga on selle heaks tunnistuseks. Nad ei kannata seda, et just keskerakondlik Tallinna Linnavalitsus eesotsas linnapea Edgar Savisaarega oli see, kes tõi Tallinnasse Eesti viimaste aastate suurima investeeringu.

    VastaKustuta