19. november 2010

Harju maavanema ettepanek ei ole korrektne

Tallinna abilinnapea Taavi Aas saatis täna Harju Maavalitsusele linna seisukohad seoses Harju maavanema ettepanekuga keelata Kristiine turu rajamine.

Aasa sõnul ei ole võimalik maavanema ettepanekut täita, kuna ettepaneku IV osast (Õiguslik analüüs ja maavanema hinnang) ei selgu, millised linnavalitsuse või linna ametiasutuste antud haldusaktid tuleb põhiseaduse, seaduste ja muude õigusaktidega kooskõlla viia.

„Olete oma ettepanekus korduvalt viidanud Kristiine Linnaosa Valitsuse haldusaktidele, kuid kordagi ei ole Te maininud, millise kuupäeva milliseid akte olete Te järelevalve käigus kontrollinud. Samuti ei selgu Teie ettepanekust, milliste seadustega ja mis osas on linna haldusaktid vastuolus. Olete ettepaneku IV osas küll viidanud vastuolule seaduse ja seaduse alusel antud õigusaktidega, kuid jätnud seejuures täpsustamata, milliseid seadusi ja muid õigusakte ning nende sätteid olete Te silmas pidanud ning milles seisneb linna haldusaktide vastuolu seaduste ja muude õigusaktidega. Tallinna linna organid ei saa pelgalt oma oletuste põhjal maavanaema ettekirjutust täita,“ kirjutab Aas vastuskirjas.

„Meie hinnangul on linnaosa vanem linnarajatise kaubandustegevuseks kasutusse andmisel hinnanud nii vahetus läheduses elavate inimeste põhjendatud huve kui ka avalikke huve,  kuigi maavanem väidab vastupidist. Piirkonna elanikud ei ole turu vastu. Kristiine turu naabermajade elanikud toetavad turu rajamist ning soovivad detailplaneeringu menetluses enda murede ja soovide ärakuulamist. Teadaolevalt on detailplaneeringu menetlus algatatud, seega on kõigil puudutatud isikutel võimalik ettepanekuid ja vastuväiteid esitada,“ selgitas Aas.

1.novembril 2010 toimus Kristiine Linnaosa Valitsuses kohtumine, kus osalesid Kotkapoja 2 ja Kotkapoja 4 elanikud, OÜ Ühinenud turud esindaja, Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti esindaja ja Kristiine Linnaosa Valitsuse esindajad. Kohtumisel väljendasid elanikud oma muret seoses turu heakorraga, turvalisusega, kaubasortimendiga ning samuti käsitleti Kotkapoja 2b maa sihtotstarbe ja detailplaneeringu küsimusi. Elanike poolt esitatud arvamuste ja ettepanekutega on arvestatud ja arvestatakse kindlasti ka tulevikus. Kindlasti jälgib Kristiine Linnaosa Valitsus seda, et turu heakord ja turvalisus oleks tagatud. Turu parkimiskorraldus on lahendatud selliselt, et see ei halvendaks naabermajade elanike parkimisvõimalusi.

Tallinna Linnavalitsus eeldab, et Vabariigi Valitsuse seaduse § 85 alusel Tallinna linna tegevuse üle järelevalve teostamisel täidab maavanem oma seaduses sätestatud kohustusi täie tähelepanu ja põhjalikkusega ning analüüsib järelevalve käigus konkreetseid üksikakte, selgitab välja kõik olulise tähendusega asjaolud ning teavitab ka linnavalitsust konkreetselt milliste üksikaktide üle on järelevalvet teostatud. Tallinna Linnavalitsuse hinnangul on ettepanek tehtud kiirustades, mistõttu ei ole ettepaneku mitmetes punktides toodud õiguslik analüüs ja maavanema hinnang üheselt mõistetavad ning resolutsioonis esitatud ettepanek täidetav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar